29 Mart 2013 Cuma

Dondurma...

Çalışan kadının hafta içi misafir ağırlaması zordur. Mesai bitince eve gelirsin ve asıl mesai evde başlar. Koştur koştur akşama değişik tatlar sunabilmek için adeta odadan odaya, masadan tezgaha savrulur durursun. İşte bu gibi durumlarda sevgili iş ve oda arkadaşım benim bu " ben ne hazırlayacağım şimdi" paniğimi yok sayacak harika, basit ve bir o kadar leziz bir tarif verdi. Denedim ve çok beğenildi ben de sizler de deneyin diye paylaşıyorum...


Malzemeler

2 adet yumurta sarısı
2 adet yumurta akı
1 su bardağına yakın şeker
1 limon suyu (hazır olmasın)
1 paket krem şanti
1 paket petibör bisküvi

Yapılışı :  2 adet yumurta sarısını 1 adet sıkılmış limonla çırpın. Ayrı bir kapta 2 adet yumurta akını bir su bardağına yakın şekerle çırpın. Yine ayrı bir kapta paketin üzerinde yazan şekilde krem şantiyi çırpın. Kutuda 2 paket olur 1 paket yeterli olacaktır. Daha sonra çırpılmış üç karışımı bir kapta bir araya getirip 3-4 dk daha çırpın. Petibör bisküvileri rondoda çekip borcamın altına serpin. Üzerine karışımı döküp donması için buzluğa koyun. 4 saatte donacaktır. Keserek servis edin. Dilerseniz üzerine çikolata sosu da yapabilirsiniz. Ben sossuz yaptım ama arkadaşım soslu da çok leziz olduğunu söyledi.
Afiyet olsun...
Bu güzel tarifi için arkadaşıma çok çok teşekkür ediyorum...

Sevgiyle...

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım basit ve güzel bir tarife benziyor bende bunu krem şanti petibör damla çikolata ile yapmıştım hepsini karıştırıp üstünede çikolata sosu:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım. Sadece 10 dakikanı alıyor ve sonuç muhteşem... Senin tarifini de denerim o da nefis olur mutlaka. :)
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık canım ben tatmıştım zaten:))soğuk nefis bir tat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiyet olsun canım :) sen gel ben sana herzaman tattırırım :)

      Sil
  4. elinize sağlık ben yeni bir blogerım bloguma uğrarsınız sevinirim adresim http://esraningezegeni.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiyet olsun canım. Bloguma hoşgeldin, ben de sana gelirim :) umarım uzun ömürlü bir blog olur şimdiden hayırlı olsun.

      Sil